Härnösandsfödda Mikael Englund började sin musikaliska bana som klarinettist. På Kapellbergs Musikskola/Härnösands Folkhögskola upptäckte han sången, som sedan tog honom vidare till högskolestudier i Stockholm och därefter Stockholms Operastudio. Hösten 2018 avslutade Mikael sin kandidatutbildning i Opera på Operahögskolan i Göteborg.

Mikael har en gedigen repertoarlista. Romanskonsten ligger honom varmt om hjärtat, och där speciellt den tyska, engelska och såklart den svenska repertoaren. Han har bl.a. framfört Schuberts "Winterreise" vid ett flertal konserter och även Schumanns Dichterliebe. Britten och Vaughn-Williams är några brittiska favoriter, där bl.a. kan nämnas sistnämndas "Four Hymns". Och inom svenska traditionen är Peterson-Berger en av favoriterna.

Kyrkomusiken och barocken är också en genre han ofta besöker. Han har bl.a. sjungit Bachs "Johannespassionen", John Stainers "The Crucifixion" m.fl. 

Inom opera har Mikael sjungit alltifrån Mozart till Hindemith, Rossini, till Verdi. Han har även utforskat den svenska operarepertoaren som t.ex. delar ur Tintomara

Inom opera sjunger Mikael alltifrån modernt till bel canto. Men hans största fokus och framgång är barockrepertoaren. Våren 2018 sjöng han Acis i Händels "Acis and Galathea" i London. Och sommaren 2018 ska han dit och sjunga rollen som Ariodate i operan "Xerxe" av Francesco Cavalli.

© 2023 by Classical Musician. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • White Instagram Icon
  • Twitter Clean
  • White YouTube Icon